top of page
 • Lisett Kruusimäe

Kust mu garderoob pärineb?

Okei veits riietest siis..


PS! Ma isiklikult ei arva, et ma mega tark olen sellel teemal, aga ma loen silte ja hoian silmad-kõrvad lahti, aga kuna 36 inimest vastasid mu insta pollile, et tahavad kuulda, mis ma sellest teemast arvan, siis see jutt on teile semud ❤️


* tärnikesega on tähistatud poed, mille olen hiljem juurde lisanud

ehk need olid algupärasest postitusest puudu või on teiste poolt soovitatud lisandid


Minu jaoks on riiete juures kõige olulisemateks

 • materjali sisu - eelistan monomaterjalist riideid

 • materjali tunnetus - pajud "tavalised" materjalid ei sobi mulle ja mul on nendega ebamugav (ADHD brain, hello)

 • soojus - mul on koguaeg külm!

 • praktilisus - sest ma ei vaheta oma garderoobi suve ja talve vahel, vaid kõik riided töötavad minu jaoks aastaringselt

 • lihtsalt hooldatavus - ma olen max laisk, seega kõik asjad peavad olema masinpestavad


Täiega oleneb mida Sina oma garderoobiga tahad saavutada - kui tähtis on mugavus, materjal ja millega igapäevaselt tegeled.


Ma ise tegelikult räigelt struggelin riiete ostmisega, aga kui suudan ja jaksan siis piilun selliste brändide poole:

 • Eerin - mõnnad materjalid, Eestis õmmeldud, mul on neilt mitu pluusi, kleiti ja paar retuuse.

 • Muulin - räigelt tahaks nende stuffi, aga mul ei ole hetkel nii palju raha 🥲

 • Movesgood - sealt on pärit enamus mu aluspesu ja paar pluusi, niiii mõnnad materjalid!

 • Armedangels - mul ei olnud mitu aastat teksasid, sest ma ei leidnud ühtegi norm brändi, aga see aasta avastasin Armedangelsi ja nüüd mul 4 paari nende teksasid ja ma elan nendes! Mulle meeldivad teksad rohkem kui muud püksid ja sellel ajal kui mul teksasid polnud, ei tundnud ma end enda kehas väga hästi, seega need teksad veits kallimad, aga worth it minu jaoks. (Neid saab proovida Telliskivis Les Petitesi poes)

 • Thought - enamus minu sokkidest on nende omad. Eestis müüvad neid edasi Ehe Mood Telliskivis.

 • Swedish Stockings - kõik mu sukad on nendelt. Minu kogemuse põhjal ei lähe nad nii kiiresti katki, kui lähevad, siis ei hakka jooksma ja saab parandada.

 • Kira - mul on nende tossud ja dressid on mul ka, tbh püksid läksid väga kiirelt topiliseks, aga pusa on mega hea ja nende eelmised saapad olid mu ka, aga mu jalg kasvas see aasta terve numbri, seega müüsin need Yagas maha ja nüüd ootan uut paari saapaid.

 • Toku - mu lemmikud sussid!

 • Donalabel - mõned retuusid, lühikesed püksid ja bokserid on mul neilt ja need nii mõnnad!

 • Aire Studio - fellow väiketegija, aeglane mood ja eetiliselt tehtud imearmsad riided! Mul ei ole neid veel, aga need on mu soovinimekirjas.

 • Tuub - mul on neid seelik-kleite lausa vist 4 tükkki ja talvel on need põhilised, mis mind soojas hoiavad. Mulle küll meeldib neid rohkem seelikutena kanda, sest ma pole oma kehaga nii rahul, et liibuvaid kleite välja kanda..

 • Ellen Richard - mulle nii meeldivad nende huvitavad disainid ja mul on neilt 2 kleiti, aga mul on tunne, et minu keha kujule nad väga palju riideid ei tee.

 • Reet Aus - nii minul kui mu kihlatul on mõlemal täpselt 1 Reet Ausi pluus ja need on niii mõnusad

 • Pure Waste - mul endal neid ei ole, aga kihlatul on pluus ja pusa ja mulle räigelt meeldivad

 • Lilja The Label - nad on mulle silma jäänud aga kuna mul veel vanad ujumisriided selga mahuvad, siis mul hetkel pole vaja

 • *Folklore - ülimõnusalt kureeritud teiseringi riided ja uued taaskasutatud kangastest riided ka, üldse kogu poe vibe on max mõnna!


Millele ma veel ei ole häid brände leidnud:

 • suurtele tissidele ei tee keegi lahedaid rinnakaid, nii et need on mul enamjaolt Change'st

 • miskipärast ei leidnud ma kaltsukatest õigeid dresse, otsisin pea aasta, seega need ostsin lõpuks ikkagi Nike Outletist

 • kampsunid! appi.. mõned on kaltsukast, mõned on pere kappidest aga mõned on Lindexist


Enamjaolt on mu lemmikuks kaltsukaks Uuskasutuskeskus, Basaar ja Telliskivi kirbukas. Aga see aasta leidsin linnast lausa kaks mega toredat kaltsukat. Üks kus on veits kureeritum valik riided kui muudes kaltsukates, kes on huvitatud siis piiluge @njuu.round , ning Seebi tänaval on Gardekas.

Lisaks Kalamaja Basaar, Haapsalus Karja Basaar & Teise Ringi Riided , Pärnus soovitas sõbrants vaatada Moe Ait & Mega Kirppar .

Nendes on enamjaolt küll kiirmoe riided, aga vähemalt teiselt ringilt ja saad enne ostmist selga proovida 🙈Lisaks meeldib mulle oma perekonna kappides sorida ja sõbrannadega riietevahetusi teha. Ja mu põhiline ostukoht on vist Yaga.


Aga oleme ausad, ma ei osta endale väga tihti riideid. Ja neid mis ostan, kannan kuni nad on ribadeks. Mul on kapis endiselt riideid, mis ma ostsin siis kui ma olin 16 (tänks teismeline mina, et liiga suured rõivad meeldisid, sest nüüd need on mulle parajad.. 😂 )


Ma ei ole ka perfektne ja ma ei ole oma garderoobiga mega rahul, aga ma lihtsalt põhimõtte pärast ei ole nõus kiirmoe poodidest väga midagi ostma 🥲


Ole enda vastu leebe ja arvesta enda isiklike vajadustega ❤️Kui sa tead ka mingeid brände või kaltsukaid soovitada mis siin veel kirjas võiksid olla, siis pliis kirjuta mulle ja saan seda nimekirja täiendada ❤️

59 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page